Beloggadisbiru here
Cara Tambah Followers
March 8, 2011 • 4:30 PM • 0 comments

Assalamualaikum pren ! hehe,, hurmm,,layan je laa entry ni ,,sebelum tu,,sorry ok pda sesapa yg nysa belum hit balek :face15: . korang checkedaut laa "cara tambah followers"
okok! sebelum nysa lupa,,nk kredit kat akak comel ni SIS. DAYANA

and best doe dpt knl dgn kaka dyana :face26:
korang sila laa follow n like blog kaka tu . BTW,ni muke dye . feewit .


jom cekedaut :


1. BLOGWALKING.

Ni cara paling senang sekali! Setuju tak? Ramai yang amalkan follow memollow , iaitu , if you follow me I will follow youuu (lagu DiGi, advertise sket sebab DiGi kasi RM 0.25 kat nuffnang).
Lagiipun kalau korang tak blogwalking and tak jenguk blog orang lain, takkan orang lain nak jenguk blog korang, this is a win-win situation, cmtula :)

2. JOIN CONTEST

Kalau korang join contest, traffic naik jugak, kalau menang lagilah kan! Orang sume mesti nak tau spe lah pemenang contest GEMPAK tu! Yang membuat contest tu pun nanti mestilah ada review sikit pasal blog korang.

3. JOIN SEGMEN (esp blogger femes :D)

Betuuul, jangan tak cye. Contohnye kan, blogger femes ben ashaari suke buat segmen sebab beliau ni suka tolong blogger baru yang layak untuk naik. Nanti kalau korang direview, mmg byk traffic dtg dr ctu.
Tak cye? Tye abg ben , ni link nya : www.benashaari.com

4. Join GROUP BLOGGER dekat FB.

Korang takkan takde FB? Kalau takde, Nysa cadangkan buat, senang nak contact dengan rakan lama, family kalau ada yang berjauhan :)Kalau ada, join la group macam Sahabat Blogger, Gengblogger dan macam2 lagi dekat Facebook tu!
Nanti dapat ramai kenalan baru macam nysa sekarang! Sume pun blogger jugak, so kte blogwalking banyak2!

5. EJA DENGAN LENGKAP ESPECIALLY ENTRI FAKTA

Kalau korang nak buat entri pasal fakta2 macam research pape ke or macam sisDayana buat Permohonan UITM Jun 2011 tu, kalau search dekat Google insyaAllah ada :), tapi mestilah yang atas2 tu yang link yang lebih berkaitan kan.



Follow laa sis.Dyana .. whee :face2:

Owner ;)


Assalamualaikum
I'm Niesa ;) Instagram: Anna.nisaa
Profile
Stuff
Tagboard



Followers





Rewind



Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Niesa Rahim